TERUG NAAR BOVEN

Op info.pelckmansportaal.be vind je een uitgebreide handleiding voor leerkracht en ­leerling die alle functionaliteiten samenvat.

Pelckmans Portaal voor de leerkracht

4  Takensysteem

Als leerkracht kun je ook werken met een handig takensysteem. Hiermee zet je een of meerdere taken voor je leerlingen klaar en bepaal je binnen welke tijdspanne de opgelegde taak/taken gemaakt moet(en) worden door je leerlingen. Vanaf september 2023 kun je ook eigen materiaal als taak klaarzetten. 

Hebben je leerlingen een taak niet gemaakt? Het systeem biedt ook de mogelijkheid tot herkansing.

Binnen Pelckmans Portaal zien je leerlingen per les­methode of er taken voor hen klaarstaan. Ze krijgen een erg duidelijk zicht op welke taak/taken er nog gemaakt moet(en) worden, welke te laat of niet gemaakt werd(en) en welke afgerond werd(en). Binnen de opgelegde tijd­spanne kan een leerling ervoor kiezen om een taak te pauzeren en later te hervatten. 

Als leerkracht behoud je het overzicht van je gedeelde taken in de rubriek Resultatenoverzicht.
Van hieruit heb je de mogelijkheid om een herkansing uit te sturen voor een specifieke taak.

3  Klassenbeheer

Niets is zo handig als het online opvolgen van de leeractiviteiten van je leerlingen. Ook daarvoor heb je binnen Pelckmans Portaal een aantal mogelijkheden. Kies de manier van werken die het best bij je past. Je kunt zelf klassen aanmaken in Pelckmans Portaal of je kunt ervoor kiezen om de klassen die je in Smartschool gebruikt, te importeren.

Pelckmans Portaal bevat ook een handig leerlingvolgsysteem waarmee jij als leerkracht een erg duidelijk zicht krijgt op de leeractiviteit van je leerlingen. Per gemaakte oefeningenreeks kun je bekijken hoe je leerlingen scoren en waar ze eventueel nog extra hulp kunnen gebruiken. Je kunt er ook voor kiezen om de resultaten van één specifieke leerling op te volgen.

2  Digitaal bordboek

Binnen Pelckmans Portaal is het als leerkracht erg handig om te werken met een digitaal bordboek. Dat is een onlineversie van het (leer)werkboek zoals de leerlingen het voor zich hebben liggen. Je kunt het heel eenvoudig projecteren tijdens het lesgeven. Zo is iedereen steeds mee.

 • Al het onlinelesmateriaal op Pelckmans Portaal vind je terug in het digitaal bordboek.  Ook de oefen- en leerapps (bv. woordentrainers, minidialogen en onlineoefeningen) zijn beschikbaar in het digitaal bordboek.
 • Je kunt makkelijk overstappen van Pelckmans Portaal naar het digitaal bordboek en omgekeerd zonder je les te moeten verlaten.
 • Je kunt ook makkelijk switchen tussen de verschillende boeken van dezelfde lesmethode, binnen hetzelfde jaar.

1  Lesmateriaal en oefen- en leerapps

Afhankelijk van de lesmethode vind je op Pelckmans Portaal:

 • een voorstel tot jaarplan;
 • minimumdoelen en leerplandoelen;
 • concordantielijsten;
 • leerlijnen;

Als leerkracht krijg je toegang tot het digitale lesmateriaal dat hoort bij de lesmethode(s) die je gebruikt.

 • (digitale) toetsen;
 • kopieerbladen;
 • sjablonen;
 • spelmateriaal.

Pelckmans uitgevers

Pelckmans uitgevers maakt educatieve, algemene en professioneel-wetenschappelijke uitgaven en verzorgt opleidingen. Door vernieuwing, expertise en passie voor ons vak te delen, bouwen we aan de uitgeverij van de toekomst.
Volledig scherm