Loop je toch vast? Bekijk de uitgebreide handleiding over Pelckmans Portaal voor de leerling op info.pelckmansportaal.be.

Activeer de code vooraan in je
(leer)werkboek

Die activatie geeft je toegang tot al het onlinemateriaal dat hoort bij de lesmethode waarmee je in de klas werkt.

Verschijnt het (leer)werkboek tussen ‘Mijn boeken’? Prima, je (leer)werkboek werd geactiveerd. Bij een volgend bezoek aan Pelckmans Portaal hoef je die code niet meer in te geven. Je ziet dan automatisch al jouw geactiveerde (leer)werkboeken staan.

Activeer binnen Pelckmans Portaal eenmalig de code die je vooraan in elk (leer)werkboek vindt. 

TO DO

Bevestigen dat je in de klas van een leerkracht zit

Via een activatielink die je leerkracht je toestuurt: als je naar die link surft en je aanmeldt op Pelckmans Portaal, zie je bij ‘Mijn leerkrachten’ een uitnodiging staan. Van zodra je die uitnodiging accepteert, bevestig je dat je deel uitmaakt van een klas.
Via een QR-code die je via je leerkracht krijgt: je scant die QR-code, meldt je aan op Pelckmans Portaal en ziet bij ‘Mijn leerkrachten’ een uitnodiging staan. Van zodra je die uitnodiging accepteert, bevestig je dat je deel uitmaakt van een klas.
Via een uitnodiging die je per e-mail ontvangt van je leerkracht: als je je aanmeldt op Pelckmans ­Portaal zie je bij ‘Mijn leerkrachten’ een uitnodiging staan. Van zodra je die uitnodiging accepteert, bevestig je dat je deel uitmaakt van een klas.

Dat moet je enkel doen als een van je leerkrachten je dat vraagt. Hoe je bevestigt, hangt af van de manier waarop je leerkracht je uitnodigde. Dat kan:


TO DO

Aanmelden

Heb je een Pelckmans- of Smartschool-account? Prima! Kies zelf op welke manier je wil aanmelden.
Heb je nog geen Pelckmans- of
Smartschool-account? Maak een Pelckmans-account aan. Om je te kunnen aanmelden via Smartschool moet je het Smartschool-adres van je school en je Smartschool-login kennen. Bekijk het instructiefilmpje op info.pelckmansportaal.be (rubriek ‘aanmelden’) voor meer hulp.

Surf naar pelckmansportaal.be.
Aanmelden op Pelckmans Portaal doe je met een Pelckmans-account of met een Smartschool-account.

TO DO

TERUG NAAR BOVEN

Checklist voor de leerling

Pelckmans uitgevers

Pelckmans uitgevers maakt educatieve, algemene en professioneel-wetenschappelijke uitgaven en verzorgt opleidingen. Door vernieuwing, expertise en passie voor ons vak te delen, bouwen we aan de uitgeverij van de toekomst.
Volledig scherm