Instructievideo die hoort bij de lesmethode voor chemie, Focus Chemie 3.

Instructievideo die hoort bij de lesmethode voor Engels, New Ace 3.

TERUG NAAR BOVEN

Oefen- en leerapps

Instructievideo’s

Op Pelckmans Portaal vind je heel wat praktische instructievideo’s. Die video’s helpen je o.a. bij het aanbrengen van de leerstof en kunnen op verschillende manieren ingezet worden: als lesvoorbereiding, als illustratie tijdens het lesgeven of als verwerking van de geziene leerstofonderdelen.


De instructievideo’s bouwen de leerstof stap voor stap op en aan het einde krijgen leerlingen enkele controlevragen voorgeschoteld.

Interactieve applicaties

Voor sommige lesmethodes zijn er interactieve applicaties met extra beeld- en audio­materiaal over bepaalde onderwerpen. Ook hier worden soms onlineoefeningen voorzien.

Digitaal lezen

Pelckmans Portaal bevat extra onlineteksten die inspelen op de leerbehoefte van elke leerling. Het lettertype kan ingesteld worden zoals dat voor de leerling het best uitkomt, de teksten kunnen voorgelezen worden en vertalingen kunnen getoond worden. Vaak vind je bij een tekst ook extra oefeningen en mediafragmenten.

Minidialogen

Minidialogen helpen bij het oefenen op uitspraak. De dialogen
die gebruikt worden in de les, ­kunnen opnieuw beluisterd worden. Leerlingen hebben ook de mogelijkheid om dialogen zelf in te spreken en hun uitspraak te beluisteren. 


Woordentrainers

De woordentrainer helpt alle moeilijke woorden binnen een specifieke lesmethode onder de knie te krijgen. Je kunt als leerling zelf een selectie maken van de woorden die voor jou moeilijk zijn. Bovendien kan ook de taalrichting omgedraaid worden.


Pelckmans uitgevers

Pelckmans uitgevers maakt educatieve, algemene en professioneel-wetenschappelijke uitgaven en verzorgt opleidingen. Door vernieuwing, expertise en passie voor ons vak te delen, bouwen we aan de uitgeverij van de toekomst.
Volledig scherm