Op Pelckmans Portaal nog vijf extra onderwerpen:
Sujets supplémentaires.

De oplossingen van alle opdrachten staan achteraan elk hoofdstuk.


Wanneer GramAction gebruiken?

  • Als aanvulling bij een methode
  • Bij zelfstandig leren
  • Als tool voor grammaticaherhaling of -uitbreiding in één bepaald jaar / één bepaalde klas
  • Bij de voorbereiding en het uitvoeren van ­productieve opdrachten

Action! biedt een aantal mondelinge en schriftelijke productieve en interactieve opdrachten. Leerlingen passen hun kennis toe in concrete en realistische taalsituaties.

De opbouw van Gramaction

In Mise au point ontdekken leerlingen onthoud­kaders. Deze studeerkaders bieden eveneens houvast bij de voorbereiding en het uitvoeren van de ­productieve opdrachten en taaltaken.

De rubriek Découverte biedt contexten aan waarbinnen het grammaticaal onderwerp expliciet aan bod komt en leerlingen het functioneel gebruik ervan ervaren. Een mise en bouche.

Elk hoofdstuk bestaat uit 4 stappen:


15
16
17
18
19

Les démonstratifs
Les possessifs
Les accords
Les verbes impersonnels
Les semi-auxiliaires

Ook op Pelckmans Portaal een uitbreidingspakket én een remediëringspakket bij de 14 hoofdstukken. De audiobestanden vind je eveneens op Pelckmans Portaal.

In Entraînement wordt grammatica in gesloten en half-open oefenvormen gegoten. We werken in deze dril- en transferfase zoveel mogelijk contextueel. De laatste oefeningen van deze rubriek bereiden leerlingen voor op de actionele opdrachten van de productiefase die nog volgt.

Pelckmans uitgevers

Pelckmans uitgevers maakt educatieve, algemene en professioneel-wetenschappelijke uitgaven en verzorgt opleidingen. Door vernieuwing, expertise en passie voor ons vak te delen, bouwen we aan de uitgeverij van de toekomst.
Volledig scherm