Van abstract naar concreet

Wat leerlingen moeten weten

De info is glashelder uitgeschreven op de infopagina’s. Elke redenering is stap voor stap opgebouwd. Een grafiek, een infographic, een visuele voorstelling verheldert de tekst. Die kennisopbouw hebben de leerlingen nodig om de opdrachten te verwerken of om in gesprek te gaan over financiële en economische onderwerpen.

Inhoud
Hoofdstuk 1 – Geld verdienen 
Hoofdstuk 2 – Prijsvorming van een product 
Hoofdstuk 3 – Totale kostprijs van een aankoop 
Hoofdstuk 4 – Risico’s en verzekeringen 
Hoofdstuk 5 – Budget beheren 
Hoofdstuk 6 – Sparen en beleggen 
Hoofdstuk 7 – Impact van de overheid

Werken met casussen

Via opdrachten de INFO verwerken

Leerlingen verwerken de info via de opdrachten die nauw aansluiten bij de beoogde doelen. De opdrachten zijn didactisch sterk uitgewerkt en zijn op maat van de derde graad. Bovendien kun je kiezen in welke mate ondersteuning nodig is. Daardoor is het materiaal inzetbaar in de doorstroomfinaliteit en de dubbele finaliteit.

Leerstof verwerken

Test jezelf

Leerlingen testen hun kennis via nieuwe cases. Alle doelen worden bevraagd in de Test jezelf. Met de digitale Test jezelf op Pelckmans Portaal kunnen de leerlingen nagaan of ze de leerstof beheersen. Leerkrachten kunnen de leer­activiteiten van hun leerlingen volgen via het leerlingvolgsysteem.

Synthese

De synthese bevat de belangrijkste lesinhouden van het hoofdstuk. Op Pelckmans Portaal is er een instructievideo bij de synthese. De synthese wordt stap voor stap opgebouwd. Daarin worden de verbanden tussen de verschillende delen verduidelijkt.

VANAF SEPTEMBER 2023

- het toevoegen van eigen bookwidgets op maat van je leerlingen
- het toevoegen van eigen materiaal als taak

Pelckmans uitgevers

Pelckmans uitgevers maakt educatieve, algemene en professioneel-wetenschappelijke uitgaven en verzorgt opleidingen. Door vernieuwing, expertise en passie voor ons vak te delen, bouwen we aan de uitgeverij van de toekomst.
Volledig scherm