Instructievideo's

Instructievideo die hoort bij de lesmethode voor chemie, Focus Chemie 3.

Instructievideo die hoort bij de lesmethode voor Engels, New Ace 3.

Op Pelckmans Portaal vind je heel wat praktische instructievideo’s. Die video’s helpen je o.a. bij het aanbrengen van de leerstof. Bezorg ze op voorhand aan je leerlingen, zet ze in tijdens het lesgeven of verwijs ernaar voor de verwerking van de geziene onderdelen.
De instructievideo’s bouwen de leerstof stap voor stap op en aan het einde krijgen leerlingen enkele controlevragen voorgeschoteld.

1 Oefenen op Pelckmans Portaal

Pelckmans Portaal voor de leerling

Leerlingen krijgen op Pelckmans Portaal toegang tot al het onlinemateriaal dat hoort bij het (leer)werkboek dat ze gebruiken in de klas.

2 Lesmateriaal

Interactieve applicaties

Voor sommige lesmethodes zijn er interactieve applicaties met extra beeld- en audio­materiaal over bepaalde onderwerpen. Ook hier worden soms onlineoefeningen voorzien.

Het digiboek is een onlineversie van het (leer)werkboek zoals je leerlingen het fysiek voor zich hebben liggen. Leerlingen hebben dezelfde mogelijkheden als leerkrachten, met volgende uitzonderingen:

  • Leerlingen hebben enkel toegang tot het leerlingenmateriaal;
  • Leerlingen kunnen geen witbladen toevoegen;
  • Oplossingen van de oefeningen worden enkel getoond als de leerkracht die gedeeld heeft.

3 Digiboek

Pelckmans Portaal voorziet heel wat extra onlineoefeningen om de leerstof onder de knie te krijgen. Je ziet meteen of de antwoorden juist zijn en krijgt ook de verbetering mee. De oefeningen kunnen bovendien ook meerdere keren gemaakt worden.

Afhankelijk van de lesmethode vinden leerlingen op Pelckmans Portaal:

  • video- en audiofragmenten;
  • animaties;
  • actuele weblinks;
  • actuablog;

Daarnaast kunnen leerlingen binnen Pelckmans Portaal ook werken met enkele oefen- en leerapps.

Welke oefen- en leerapps bieden we aan?

Woordentrainers

De woordentrainer helpt alle moeilijke woorden binnen een specifieke lesmethode onder de knie te krijgen. Je kunt als leerling zelf een selectie maken van de woorden die voor jou moeilijk zijn. Bovendien kan ook de taalrichting omgedraaid worden.

Minidialogen

Minidialogen helpen bij het oefenen op uitspraak. De dialogen die gebruikt worden in de les kunnen opnieuw beluisterd worden. Leerlingen hebben ook de mogelijkheid om dialogen zelf in te spreken en hun uitspraak te beluisteren. 

Digitaal lezen

Pelckmans Portaal bevat ook extra onlineteksten die inspelen op de leerbehoefte van elke leerling. Het lettertype kan ingesteld worden zoals dat voor de leerling het best uitkomt, de teksten kunnen voorgelezen worden en vertalingen kunnen getoond worden. Vaak vind je bij een tekst ook extra oefeningen en mediafragmenten.


Pelckmans uitgevers

Pelckmans uitgevers maakt educatieve, algemene en professioneel-wetenschappelijke uitgaven en verzorgt opleidingen. Door vernieuwing, expertise en passie voor ons vak te delen, bouwen we aan de uitgeverij van de toekomst.
Volledig scherm