Memoria 3.1 Handleiding

We willen Memoria ook afstemmen op jou als ­leerkracht. Jij maakt er tenslotte een boeiend verhaal van.

De JAARPLANNING

Jouw school maakt afspraken voor de verdeling van de 16 sleutelcompetenties over vakken. Welke leerkracht is verantwoordelijk voor het behalen en evalueren van welke eindtermen? Om dat overleg te faciliteren, bieden we je op Pelckmans Portaal per les een opsomming van de concrete lesdoelen, de eindtermen en de leerplandoelen. Die informatie vind je ook op Smartschool.

De eindtermen

In de handleiding vind je een overzicht van de ­eindtermen die met het vak geschiedenis ­verbonden zijn. We tonen aan hoe je de eindtermen met Memoria kunt realiseren en evalueren. 

Een gelijkaardig overzicht met duiding voor de leerplandoelen vind je op ­Pelckmans Portaal onder de rubriek Algemeen.

Handleiding

In de handleiding zijn alle gegevens voor de lesvoorbereiding in één oogopslag raadpleegbaar. Je vindt er concrete suggesties voor de lesstrategie, informatie bij de gebruikte documenten, achtergrondinformatie, een bibliografie voor wie meer wil lezen... 

Comfortabel lesgeven met MEMORIA

Pelckmans uitgevers

Pelckmans uitgevers maakt educatieve, algemene en professioneel-wetenschappelijke uitgaven en verzorgt opleidingen. Door vernieuwing, expertise en passie voor ons vak te delen, bouwen we aan de uitgeverij van de toekomst.
Volledig scherm