Onderwijsvernieuwing tweede graad

Beste leerkracht

In september start de onderwijsvernieuwing in het vierde jaar. Pelckmans blijft leerkrachten ondersteunen bij deze verandering en zet de didactische vernieuwing in haar lesmethodes verder. We kiezen opnieuw voor een doordachte aanpak, behouden wat goed is en focussen daarbij op competentiegericht onderwijs.

Focus op jouw kerntaak
Technologie biedt meer dan ooit een belangrijke ondersteunende rol en evolueert mee: daar zorgen wij voor met onze onlineleeromgeving Pelckmans Portaal. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het gebruik van lesmethodes een enorme tijd- en leerwinst oplevert. De lesmethodes zijn eenvoudig in gebruik en bieden structuur. Ze helpen ook om de progressie binnen een vak aanschouwelijk te maken en bieden kant-en-klare mogelijkheden tot differentiatie en een waaier aan werkvormen.

Zo houd jij tijd over voor je kerntaak: jonge mensen begeleiden in het vak waarin jij expert bent. Een taak waarin wij je maximaal ondersteunen, want we weten dat je als leerkracht het verschil maakt. In een snel evoluerende wereld is dat belangrijker dan ooit. Onderwijs moet in de eerste plaats menselijke competenties stimuleren zoals creativiteit, basiskennis en sociale vaardigheden.

In deze folder maak je kennis met Focus Natuurwetenschappen voor de tweede graad, een complete én hedendaagse lesmethode waarmee leerlingen zowel in hun boek als online kunnen werken.

We wensen je veel succes toe!

Thom Pelckmans en het hele Pelckmans-team

In een snel evoluerende wereld is kwaliteitsvol onderwijs belangrijker dan ooit.

Een ervaren
auteursteam

Philippe Bastiaenssens
Kristien Bil
Jan Caelenberghe
Lieselot Dendooven
Katrien D’haeseleer
Liesbeth Guldentops
Griet Muylaert
Filip Poncelet
Ria Rombouts
Laurens Schepkens
Michael Van Deun
Rob van Gastel
Ditske Van Hove
Hadewich Vervaet
Inge Weygers

Pelckmans uitgevers

Pelckmans uitgevers maakt educatieve, algemene en professioneel-wetenschappelijke uitgaven en verzorgt opleidingen. Door vernieuwing, expertise en passie voor ons vak te delen, bouwen we aan de uitgeverij van de toekomst.
Volledig scherm