WAT DE LEERLINGEN
MOETEN WETEN

De gestructureerde lestekst vormt een uitgebreide ondersteuning bij het verwerken van de leerstof. Het bevat een duidelijk onderscheid tussen basis- en uitbreidings­leerstof. Afbeeldingen en figuren duiden de tekst en helpen leerlingen om het abstracte beter te begrijpen. Voorbeelden leggen de link tussen theorie en praktijk. 

Kernbegrippen staan groen vet in de lestekst. Voorbeeldoefeningen illustreren stap voor stap hoe leerlingen oefeningen kunnen oplossen of denkvragen kunnen aanpakken.

OP PELCKMANS PORTAAL

Na de theorie van een hoofdstuk krijgen de leerlingen enkele controlevragen voorgeschoteld. Het zijn eenvoudige transparante vragen waarmee ze snel ­kunnen nagaan of ze de essentie van de theorie begrepen hebben. De antwoorden staan in het boek.

Heb ik het begrepen?

TEKST EN BEELD VORMEN SAMEN EEN STERK VERHAAL

Op Pelckmans Portaal bieden we de leerstof ook aan in korte video’s die samen de kernconcepten van het boek vormen. Leerlingen kunnen een filmpje bekijken om een stuk van de leerstof beter te doorgronden, of ze kunnen een hele reeks bekijken om de leerstof van een bepaald onderdeel te studeren.

Pelckmans uitgevers

Pelckmans uitgevers maakt educatieve, algemene en professioneel-wetenschappelijke uitgaven en verzorgt opleidingen. Door vernieuwing, expertise en passie voor ons vak te delen, bouwen we aan de uitgeverij van de toekomst.
Volledig scherm