STEM-COMPETENTIES IN DE KIJKER

GA ONDERZOEKEND AAN DE SLAG

Focus Fysica is een lesmethode met aandacht voor onderzoek. Vanuit de lesinhoud wordt verwezen naar onderzoeken die op Pelckmans Portaal staan. Deze onderzoeken zijn aanpasbaar, zodat je een selectie kunt maken die aansluit bij jouw klaspraktijk. Ze zijn geordend per (STEM-)doelstelling. Op die manier kun je makkelijk afspraken maken met je collega’s wetenschappen. Een overzicht van alle onderzoeken voor de drie wetenschapsvakken vind je op Pelckmans Portaal.

EEN VADEMECUM DAT MEEGROEIT MET DE LEERLING

Achteraan het boek vind je een vademecum. Het vademecum kan op verschillende manieren gebruikt en ingezet worden. Het bevat een overzicht van de te kennen leerstof en bruikbare studietips. Daarnaast is het een handig instrument om tijdens de onderzoeken iets op te zoeken. Leerlingen vinden er modeloefeningen over de basisvaardigheden fysica met instructievideo’s waar je als leerkracht handig naar kunt verwijzen. Het vademecum bevat bovendien de nodige informatie om veilig en verantwoord in een laboratorium te werken.

Pelckmans uitgevers

Pelckmans uitgevers maakt educatieve, algemene en professioneel-wetenschappelijke uitgaven en verzorgt opleidingen. Door vernieuwing, expertise en passie voor ons vak te delen, bouwen we aan de uitgeverij van de toekomst.
Volledig scherm