De digitale Test jezelf ­kunnen leerlingen ­gebruiken ter voor­bereiding van een toets of examen. De Test jezelf is voorzien van autocorrectie en feedback.

De instructievideo bij de model­oefeningen vinden de leerlingen in hun digiboek. Je kunt de oplossingen van de oefeningen delen met je leerlingen.

wat leerlingen
moeten kunnen

Aan het einde van elk thema staan contextrijke oefeningen. Zo worden leerlingen uitgedaagd om actief aan de slag te gaan met de leerstof. De moeilijkheidsgraad van elke vraag wordt aangeduid door een gekleurde bol:

  • oranje is een basisoefening;
  • blauw is een uitdagende oefening.

Leerlingen die moeite hebben met het correct uitvoeren van een oefening, kunnen via de verwijzing eenvoudig teruggaan naar de desbetreffende modeloefening.

De volgorde van de vragen volgt de opbouw van de hoofdstukken in het thema.

Test jezelf:
in het boek en op Pelckmans Portaal

In de Test jezelf kunnen leerlingen hun kennis toetsen. Ook hier is de moeilijkheidsgraad van elke vraag aangeduid door een oranje of blauwe bol en volgen de vragen de opbouw van het thema. 

De oplossingen worden achteraan de Test jezelf gebundeld en zijn voorzien van extra feedback om de leerling te ondersteunen bij het studeren.

Focus Fysica 4.2

Focus Fysica 4.2

veel en gedifferentieerd oefenen

Pelckmans uitgevers

Pelckmans uitgevers maakt educatieve, algemene en professioneel-wetenschappelijke uitgaven en verzorgt opleidingen. Door vernieuwing, expertise en passie voor ons vak te delen, bouwen we aan de uitgeverij van de toekomst.
Volledig scherm