ga onderzoekend
aan de slag

Focus Fysica is een onderzoekende lesmethode. Vanuit de lesinhoud wordt verwezen naar onderzoeken die op Pelckmans Portaal staan. Daar vind je aanpasbare onderzoeken waaruit je een selectie kunt maken die aansluit bij jouw klaspraktijk. Ze zijn geordend per (STEM-)doelstelling. Op die manier kun je makkelijk afspraken maken met je collega’s wetenschappen. Een overzicht van alle onderzoeken voor de drie vakken vind je op Pelckmans Portaal. Je vindt er ook de bijbehorende evaluatie- en observatiefiches.

Een vademecum dat meegroeit met de leerling

Achteraan het boek vind je een beschrijfbaar vademecum. Het vademecum kan op verschillende manieren gebruikt en ingezet worden. Tijdens de onderzoeken is het een handig instrument om iets op te zoeken. Leerlingen vinden er ook aandachtspunten en tips om te groeien in de vaardigheden die nodig zijn voor het vak fysica. En uiteraard ook de basisinformatie om veilig en verantwoord in een labo te werken.

Focus Fysica 3.2

onderzoekscompetenties in de kijker

Pelckmans uitgevers

Pelckmans uitgevers maakt educatieve, algemene en professioneel-wetenschappelijke uitgaven en verzorgt opleidingen. Door vernieuwing, expertise en passie voor ons vak te delen, bouwen we aan de uitgeverij van de toekomst.
Volledig scherm