We willen Focus Fysica ook afstemmen op jou als leerkracht.
Jij maakt er tenslotte een boeiend verhaal van.

De eindtermen

In de handleiding vind je een overzicht van de eindtermen en cesuurdoelen die met het vak fysica verbonden zijn. We tonen aan hoe je de eindtermen met Focus Fysica 3 en 4 kunt realiseren en evalueren. Een gelijkaardig overzicht met duiding voor de leerplandoelen vind je op Pelckmans Portaal onder de rubriek Algemeen.

de jaarplanning

Jouw school maakt afspraken voor de verdeling van de 16 sleutelcompetenties over vakken. Welke leerkracht is verantwoordelijk voor het behalen en evalueren van welke eindtermen? Om dat overleg te faciliteren, bieden we je op Pelckmans Portaal per les een opsomming van de concrete lesdoelen, de eindtermen en de leerplandoelen. Die informatie vind je ook op Smartschool.

Handleiding

Centraal in de handleiding staat het leerwerkboek mét oplossingen. In de marges staan verschillende rubrieken die telkens met een kleur worden aangeduid: 

  • eindtermen en leerplandoelen
  • didactische tips
  • info
  • voorbereiding
  • STEM

Comfortabel lesgeven met focus fysica

Pelckmans uitgevers

Pelckmans uitgevers maakt educatieve, algemene en professioneel-wetenschappelijke uitgaven en verzorgt opleidingen. Door vernieuwing, expertise en passie voor ons vak te delen, bouwen we aan de uitgeverij van de toekomst.
Volledig scherm